Ιστορικό Σχολείου


Το σχολείο ξεκίνησε να λειτουργεί ως Γυμνάσιο Θηλέων με το όνομα Παγκύπριο Γυμνάσιο Θηλέων Κύκκου το 1963. Κατά τη σχολική χρονιά 1979-80 άρχισε να λειτουργεί ως μικτό από την Α΄ τάξη και ονομάστηκε Β΄ Γυμνάσιο Κύκκου. Ενώ από τη σχολική χρονιά 1980-81 λειτούργησε με δύο κύκλους, το Γυμνασιακό και το Λυκειακό, με ξεχωριστή διεύθυνση. Από τη σχολική χρονιά 1984-85 λειτουργεί μόνο ο Λυκειακός Κύκλος. Στη συνέχεια, τη σχολική χρονιά 1995-96, μετεξελίχτηκε σε Ενιαίο και μετονομάστηκε Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β΄. Από τη σχολική χρονιά 2017-18 με την εφαρμογή του νέου Λυκείου που αφορά ομάδες προσανατολισμού και κατευθύνσεις, παίρνει το σημερινό του όνομα Λύκειο Κύκκου Β'.

Το κτίριο του Λυκείου Κύκκου Β΄ είναι δωρεά της Ιεράς Μονής Κύκκου και κτίστηκε με πρωτοβουλία του αείμνηστου Ηγουμένου Χρυσοστόμου. Το αρχικό κτίριο συμπληρώθηκε από τη Σχολική Εφορεία Λευκωσίας, το γήπεδο του ΚΟΑ και το πρότυπο κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από την Ελληνική Τράπεζα.

Κατά τη σχολική χρονιά 2004-05 άρχισε η αντισεισμική αναβάθμιση του σχολείου και ολοκληρώθηκε σε τρεις φάσεις τη σχολική χρονιά 2008-09 (εκτός από τη βορειοανατολική πτέρυγα – εργαστήρια Φυσικής Χημείας). Τη σχολική χρονιά 2011-12 άρχισε η αντισεισμική αναβάθμιση του Λυκείου Κύκκου Α΄ και μαζί η βορειοανατολική πτέρυγα του σχολείου μας, η οποία και ολοκληρώθηκε.

Το σχολείο αποτελεί ένα από τα 5 Αθλητικά Λύκεια της Κύπρου. Μαθητές του σχολείου μας διακρίνονται κάθε χρόνο σε διάφορα αθλήματα, ολυμπιάδες και άλλους σχολικούς διαγωνισμούς.

Το σχολείο μας διαθέτει πλούσια Βιβλιοθήκη, εργαστήρια Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, αίθουσα Μουσικής, Διαλέξεων, Καινοτομίας, ειδικές αίθουσες Φιλολογικών Μαθημάτων, Μαθηματικών, Εμπορικών, Ξένων Γλωσσών, Δακτυλογραφίας, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, γραφείο Καθοδήγησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ιατρείο, κλειστή αίθουσα Γυμναστικής καθώς και γήπεδο με χορτοτάπητα.